Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

40 λόγοι για να... μην είσαι στον κόσμο σου την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου - ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

"Είμαι άνθρωπος, ενεργό και αλληλένδετο κομμάτι ενός κόσμου. Δεν αδιαφορώ, δεν μένω παθητικά κλεισμένος στα δικά μου προβλήματα. Είμαι στον κόσμο, μαζί με τον κόσμο και βοηθώ σε βασικές ανάγκες για την επιβίωση αλλά και σε πιο άυλες ανάγκες όπως η διαμόρφωση μιας στάσης ζωής που κάνει τον άνθρωπο καλύτερο οπότε και την κοινωνία καλύτερη."


Είμαστε όλοι άνθρωποι, πέρα από χρώματα, κοινωνικές προελεύσεις, γλώσσες και θρησκείες. Ο πνευματικός και φυσικός ρατσισμός κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται στο δικό τους μικρόκοσμο και η ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ μαζί με 39 άλλoυς Φορείς, προσπαθεί να βγάλει τον σημερινό άνθρωπο από την αίρεση του εγωισμού του και να τον κάνει ενεργό πολίτη της κοινωνίας στην οποία ζει. Αυτό επιχειρούμε και στη 12η γιορτή Εθελοντισμού, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.

Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση από το site του metrogreece.gr με όλες τις λεπτομέρειες:

Είμαι στον κόσμο, μαζί με τον κόσμο...

Η υπεύθυνη διοργάνωσης της Γιορτής Εθελοντισμού, Σέμη Γκούφα, μιλά στο metrogreece.gr

Ούτε ένας, ούτε δύο... αλλά 40 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους συναντιούνται για 12η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, την ερχόμενη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο. Με αφορμή την ξεχωριστή αυτή και ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση η κα Σέμη Γκούφα* μίλησε στο metrogreece.gr...

Τι είναι η Γιορτή Εθελοντισμού;
Είναι μια έμπρακτη δράση, για 12η συνεχή χρονιά, για την προώθηση της ιδέας αλλά και της πράξης του εθελοντισμού: 12 χρόνια πριν γεννήθηκε ως ιδέα, από τον Φιλοσοφικό και Πολιτιστικό Οργανισμό «Νέα Ακρόπολη», η πραγματοποίηση μιας Γιορτής για τον Εθελοντισμό και την πρακτική σημασία του. Μετά την πρώτη χρονιά πραγματοποίησης της Γιορτής, ως φυσική συνέπεια, δημιουργήθηκε η Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού [www.simetexo.gr] που αποτελείται από τους εθελοντικούς οργανισμούς που διοργανώνουν τη Γιορτή αλλά και από εκείνους που τη στηρίζουν ως συμμετέχοντες.

Ποιος είναι ο στόχος της εκδήλωσης;
Να γνωρίσει περισσότερος κόσμος τον εθελοντισμό. Να ρωτήσει για τον εθελοντισμό, να ακούσει, να δει τους πολλούς και σημαντικούς τρόπους μέσω των οποίων άνθρωποι – ενεργοί εθελοντές, στηρίζουν την κοινωνία και την καθημερινή ζωή γεμίζοντας τα κενά σε τομείς όπως η υγεία, η επιβίωση, η επιμόρφωση, η οικολογία, ο πολιτισμός. 
Ενώ οι εθελοντές προσφέρουν στους συνανθρώπους τους, ταυτόχρονα προσφέρουν στον εαυτό τους την καλλιέργεια μιας πραγματικά ανθρώπινης συνείδησης: είμαι άνθρωπος, ενεργό και αλληλένδετο κομμάτι ενός κόσμου. Δεν αδιαφορώ, δεν μένω παθητικά κλεισμένος στα δικά μου προβλήματα. Είμαι στον κόσμο, μαζί με τον κόσμο και βοηθώ σε βασικές ανάγκες για την επιβίωση αλλά και σε πιο άυλες ανάγκες όπως η διαμόρφωση μιας στάσης ζωής που κάνει τον άνθρωπο καλύτερο οπότε και την κοινωνία καλύτερη.


Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν και με ποιον τρόπο;
Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή σε όλους! 
Θα είμαστε στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο, από τις 10.00 έως τις 19.00, την Κυριακή 28 Σεπτέμβριου 2014. Θα είμαστε εκεί, έτοιμοι να καλωσορίσουμε όλους όσοι θα επιλέξουν η Κυριακή τους να γεμίσει με ιδέες, εικόνες και ερεθίσματα για το πώς ο εθελοντισμός κάνει τη ζωή μας καλύτερη, για το πώς δίνει νόημα στη ζωή. 

Τι θα δουν όσοι βρεθούν την Κυριακή στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου;
Θα δουν μια χαρούμενη πληθώρα ανοικτών περιπτέρων των εθελοντικών οργανώσεων, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να απολαύσουν θέατρο δρόμου, χορευτικά δρώμενα, διαδραστικά παιχνίδια, πάντα με μουσικές απ’ όλο τον κόσμο. Το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής υπάρχει και στο www.simetexo.gr.

Πηγή: metrogreece.gr

*Η Σέμη Γκούφα, είναι υπεύθυνη της διοργάνωσης της Γιορτής Εθελοντισμού για τα τελευταία 8 χρόνια. Έχει τιμηθεί με το Ευρωπαϊκό βραβείο «Ενεργός Ευρωπαίος Πολίτης 2010», του Ευρωπαϊκού οργανισμού VolontEurope. Είναι εθελόντρια του Φιλοσοφικού και Πολιτιστικού Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη».

Περισσότερα: 
στο simetexo.gr
τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook
στο Twitter
και στο Youtube
τη σελίδα της Νέας Ακρόπολης στο Facebook


Διοργανωτές: