Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Τι είναι για μας «ο Εθελοντισμός» - ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Αρκετοί άνθρωποι σήμερα έχουν μια βαθιά πίστη στην Ιδέα του Εθελοντισμού. Αυτοί δημιουργούν καθημερινά ένα κανάλι Ζωής και Δύναμης.
Το τρίτο βασικό κανάλι δράσης από τη Νέα Ακρόπολη, αφορά την αντιμετώπιση των έντονων κοινωνικών και οικολογικών προβλημάτων και αυτό χρειάζεται πάνω από όλα καλή θέληση, οργάνωση και συνεργασία με άλλους φορείς από διάφορους χώρους (Πολιτική, Δήμοι, Θρησκεία και Εκκλησία, Εθελοντικές Ομάδες, UNESCO, UNICEF)

Κάτω από την ομπρέλα της «Κοινωνικής και Οικολογικής Δράσης Ελλάδας» (Κ.Ο.Δ.Ε.) πολλοί εθελοντές μας συμμετέχουν  σε δράσεις που οργανώνονται, προσφέροντας γενναιόδωρα την ενέργειά τους.

Η Νέα Ακρόπολη προσφέρει στην κοινωνία ένα πεδίο μέσα από το οποίο μπορεί ο άνθρωπος αναπτύσσοντας τις αξίες της ένωσης, της αλληλεγγύης, της ανεκτικότητας, της υπευθυνότητας, να οδηγηθεί στην βελτίωση τόσο του εαυτού του όσο και της κοινωνίας στην οποία ζει.

Anuario - Yearbook - ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ


«Ο Εθελοντισμός για μας είναι μια αυθεντική στάση καρδιάς, πέρα από τις μόδες. Δεν είναι μια απάτη, ένας τρόπος για να καθησυχάσουν λίγο οι συνειδήσεις, ή για να αποκτήσουμε κάποιο κύρος ή εύνοια στο περιβάλλον μας»